Mål og succeskriterier

Dokumentation er vigtig

Hvorfor er dokumentation vigtig?

Den korte version er, at det er lovbestemt. Vi har både notatpligt og journaliseringspligt.
​Og det er der faktisk flere rigtig gode grunde til.

Gode dokumentationsrutiner giver orden og overblik. Chancen for at vigtig viden om borgeren, eller om et forløb eller udredning, som borgeren er i, går tabt, bliver betydelig mindre. Det er særlig vigtigt, når det drejer sig om langvarige og komplekse forløb, hvor der kan være mange forskellige kontakter i spil; både på tilbuddet og udefra, f.eks. skiftende myndighedspersoner, eksternt sundhedspersonale, dag- og undervisningstilbud osv.

En anden grund er, at hvis der ikke skrevet noget eller man ikke kan finde det, der er skrevet, så bliver borgerens ret til f.eks. aktindsigt og partshøring, temmelig illusorisk og så er der risiko for, at borgerens retssikkerhed kompromitteres. Det bliver nemlig svært for Ankestyrelsen eller Ombudsmanden at følge op på en klage fra borgeren, hvis der mangler viden og information, f.eks. om, hvad en myndighed har lagt til grund for en afgørelse.

Og udover dette, så er der et lille, men nok så vigtigt aber dabei. Når der er styr på dokumentationsrutinerne, så vejer journalnotater og anden dokumentation meget tungt i kontrolsager, ikke mindst der, hvor der er uenighed om forløb og faktiske forhold. Det kan være overordentlig vigtigt, ikke bare for borgeren, men også for medarbejderne på tilbuddet.


​En planlagt og systematisk videns opsamling giver mindre skjult viden og bedre og vidensdeling. Vi får simpelthen både højere faglighed og lavere ressourceforbrug; i praksis er det mindre tid foran computerskærmen, færre uoverensstemmelser med kollegaerne og dermed også mere kvalitetstid sammen med borgerne.

Og mennesker, der i kortere elle længere tid er underlagt en døgnanbringelse, har jo et indlysende krav på, at de kræfter og ressourcer, der bruges, også gavner dem mest muligt. Indsatsen skal altid have en positiv udvikling som målsætning og hvor udvikling ikke er mulig, skal fokus være på dette menneskes livskvalitet, indsatsen må aldrig forfalde til tilfældigheder eller baseres på medarbejdernes personlige præferencer. Relationen i den kvalificerede tilgang skal bygge på faglighed, professionalisme og systematik.

Dokumentationen bliver vigtig fordi den via klare beskrivelser af mål og pædagogiske tilgange, bliver det omdrejningspunkt, der styrer kvaliteten af indsatsen for borgeren og den er vigtig fordi den er med til at sikre den tilstrækkelige videns opsamling, der er en væsentlig forudsætning for at vide om den pædagogiske indsats er den rigtige og har de ønskede resultater.

God dokumentation er, med andre ord, den forudsætning, der kan kvalitetssikre vores pædagogiske indsats.​​

Book et møde - lad os hjælpe dig

Hos HumanDocs ønsker vi at hjælpe dig med at optimere din dokumentation, derfor har vi nogle forskellige ydelser vi tilbyder.

​Det er ikke altid at ét tilbud løser jeres problem, derfor har vi forskellige måder at tilgå opgaven.

​Her kan du udfylde vores kontaktformular med dit navn, nummer og mailadresse. Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt, og ser frem til at høre fra dig.

Udfyld formularen for at booke et møde med os

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Humandocs

William Flügge

Krashavevej 30, 3760 Gudhjem​

Klik her for rutevejlending

Telefon: 21 45 30 10

E-mail: kontakt@humandocs.dk

CVR​: 38994069

Kontakt

Åbningstider:
Mandag – fredag: 08.00 – 16.00

Der​ tages forbehold for eventuelle ændringer.

Telefontider​:

Mandag – fredag: 08.30 – 15.30

Henvendelser uden for åbningstider bedes sendes til kontakt@humandocs.dk

Nyhedsbrev